Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Brett Mcgurk, Rakka’dan Irak’a Geçti: Çatışmalar Önlemeye Çalışıyoruz

ABD’nin Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, “IŞİD’in tamamen yenildiğini sağlamak üzere iki gün Rakka’da kaldıktan sonra Irak’a geçtiğini” ifade ederken, Iraklı güçlerle Peşmerge arasında çatışma yaşanmaması için çalışıldığını belirtti.

Brett McGurk, Twitter üzerinden yayımladığı mesajda, “Rakka’da IŞİD’in tam yenilgisini hazırlamak üzere son iki gün Rakka’da idim” dedi ve kentte hizmetlerin yeniden tesis edilmesine verdikleri desteğe vurgu yaptı.

“İŞİD teröristlerinin, Rakka yakınlarındaki bir su arındırma tesisi içinde ve etrafında yerleştirilen 150 patlayıcı cihazının etkisiz hale getirildiğini” belirten McGurk, örgüt elemanlarının Rakka’nın dışında tarip ettikleri bir okulun onarıldığını, 6-12 yaşlarındaki bin kadar çocuğa yönelik olarak masa, kitap ve kara tahtaların sağlandığını kaydetti.

"İŞİD RAKKA'DA 6 BİNE YAKIN TERÖRİSTİ KAYBETTİ"

Twitter üzerinden çok sayıda fotoğraf da paylaşın McGurk, “IŞİD, Rakka’da 6 bine yakın teröristi kaybetti, sonra büyük gruplar halinde teslim oldu” diyerek, Rakka’dan sonra Irak’a geçtiğini duyurdu.

McGurk, “Şimdi Irak’tayız. Tüm taraflar, IŞİD’e karşı büyük bir cesaretle savaşan Iraklı güçler ve Kürt Peşmerge arasında çatışmaları önlemek için çalışıyor. ABD, bu bölgelerde istikrarı korumak ve tüm askeri hareketlerin koordinasyon içinde yapılmasını sağlamak için yoğun bir çalışma içinde” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.