Bulgar-Yunan Sınırı Trafiğe Açıldı

Yunanistan’da plananan emeklilik ve vergi reformlarını protesto amacıyla son haftalarda Bulgar-Yunan sınırını bloke eden Yunanlı çiftçilerin eylemine son vermesi üzerine bu sabah itibariyle iki AB ülkesi arasındaki tüm sınır kapılarının yeniden trafiğe açıldığı bildiriliyor.

Bulgar polisi, Pazar günü sabahı itibariyle Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki tüm sınır kapılarının iki yönde trafiğe açık olduğunu duyurdu. 

İki ülke arasındaki sınır kapılarının yeniden trafiğe açıldığını duyuran Bulgar Novinite sitesine göre, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, büyük zarara yol açtığı belirtilen blokajın kaldırılmaması durumunda Yunanistan’ı sarsan mülteci krizine ilişkin 7 Mart'ta AB ile Türkiye arasında yapılacak zirveye katılmayarak, olası kararları veto edeceği  uyarısını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.