Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Caferi'den Tehditkar Açıklamalar

Irak Dışişleri Bakanı Caferi’nin Türk askerlerinin Kuzey Irak'tan çekilmesi talebini tekrarladı. Irak'ın kendini savunmak için gerekirse askeri yollara başvurabileceğini kaydeden Caferi’nin Alman medyasında sözleri,  “tehdit” olarak değerlendirildi.

Caferi’nin açıklamalarına yer veren DWelle, “Irak yönetimi, Türk askerlerinin Kuzey Irak’tan çekilmesi talebini yineleyerek, gerekirse askeri yollara başvurulacağı tehdidinde bulundu” dedi.

Haberde, Irak'ın komşu Türkiye ile bir krizden kaçınmak için “tüm barışçı diplomatik çözüm yollarını” deneme yükümlülüğü bulunduğunu, ancak tüm seçeneklerin açık olduğunu” kaydeden Caferi’nin “Eğer askeri yol dışında bir çözüm yoksa, o zaman bu çözümü benimseriz. Savaşmaya ve egemenliğimizle kaynaklarımızı savunmaya zorlanırsak, savaşmak zorunda olacağız” ifadelerine vurgu yapıldıktan sonra şöyle devam ediliyor:

“Musul yakınlarındaki Başika kampına asker takviyesi yapan Türkiye, Bağdat yönetiminin sert tepkisiyle karşılaşmış, ardından Türk askerlerinin geri çekilmesine başlanmıştı. Bağdat yönetimi, Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine çekildiği ve ülkeyi tamamen terk etmediği eleştirisinde bulunmuştu.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.