Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Çavuşoğlu İle Lavrov S-400 Anlaşmasını Görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yarın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemine ilişkin anlaşmanın uygulamasını ele alacağını bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun iki ülke Dışişleri bakanlarının eşbaşkanlığındaki Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 6. toplantısına katılmak üzere yarın Rusya’ya bir çalışma ziyaretinde bulunacağı duyuruldu.

Açıklamada, Lavrov ve Çavuşoğlu’nun yarın yapacakları görüşmede S-400 hava savunma sistemine ilişkin anlaşmanın uygulamasını ele alacakları belirtildi.

Sputnik İngilizce’de görüşmede, “S-400 hava savunma füze sistemlerinin Türkiye’ye teslimatına ilişkin olarak imzalanan anlaşmanın uygulaması ile savunma sanayi işbirliği çerçevesindeki mevcüt ve olası projeler üzerinde durulacak” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.