Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

Çavuşoğlu ve Lavrov Bir Araya Geldi

Rusya Dışişleri Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu Soçi'de bir araya geldi.

Sputnik’in  haberine göre, Lavrov ve Çavuşoğlu'nun, Karadeniz Ekonomik İşbirliği 34. Bakanlar Konseyi kapsamında bulundukları Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmeleri başladı.

Haberde, görüşmenin basına açık bölümünde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Lavrov’un, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndermesi ardından Çavuşoğlu'yla bir araya geldiği için memnun olduğunu belirttiği ifade edildi.

Lavrov, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin 'ilişkilerin normalleşmesine doğru tonu vereceğini' umduğunu da ifade etti.

-ÇAVUŞOĞLU: ERDOĞAN VE PUTİN AĞUSTOS AYINDA SOÇİ'DE GÖRÜŞEBİLİR-

Görüşmenin ardından İnterfax'a konuşan Çavuşoğlu’nun toplantının verimli geçtiğini söylediği ifade edilirken, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de siyasi çözüm için birlikte çalışması gerektiğini söylediği belirtildi. Çavuşoğlu da Putin ve Erdoğan'ın ağustos ayında Soçi'de bir araya gelebileceğini ifade etti.

-ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YA TEŞEKKÜR ETTİ-

Öte yandan, Çavuşoğlu, görüşme öncesinde katıldığı 34. Bakanlar Konseyi'ne ilişkin bir açıklamada bulundu. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konsey toplantısının verimli geçtiğini kaydederek, dönem başkanı Rusya'ya teşekkürlerini iletti.

-SPUTNİKNEWS YENİDEN ERİŞİME AÇILDI-
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından 14 Nisan’da erişimi engellenen Sputniknews, yeniden internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Sputniknews, erişime engellenmesinin ardından Türkiye’deki yayınlarına Facebook ve Twitter üzerinden devam ediyordu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.