Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Çin, 18 Arap Ülkesiyle İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Çin 2018 yılında karşılıklı ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 28 artarak 244 milyar dolara ulaşan Arap ülkeleri ile iş birliğini artırma çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Çin, 4. Çin-Arap ülkeleri Fuarı’nın tanıtım toplantısında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Qian Keming, Kuşak ve Yol iş birliğini ilerletmek 18 Arap ülkesiyle Kuşak ve Yol bağlamında ortak iş birliği belgesi imzaladıklarını açıkladı. 


Çin Dışişleri Bakanlığı Çin-Arap Devletleri İş Birliği Forumu Büyükelçisi Li Chengwen de Arap ülkeleriyle iş birliği ve diyaloğu artıracak 4 öneride bulundu. 
 
 
Çin Ticaret Bakanlığı, 12 Temmuz Cuma günü, 18 Arap ülkesiyle Kuşak ve Yol bağlamında ortak iş birliği belgesi imzaladığını açıkladı. Dördüncü Çin-Arap ülkeleri Fuarı sırasında düzenlenen bir basın konferansında konuşan Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Qian Keming, Kuşak ve Yol iş birliğini ilerletme konusundaki Çin-Arap ortak çabaları dikkate değer başarılara ulaştığını açıkladı. Qian, Çin’in Kuşak ve Yol’un ortak inşası yoluyla Arap ülkeleriyle gelişme stratejilerini daha da güçlendireceğini söyledi.
 
Çin ile Arap ülkeleri arasındaki ikili ticaret hacmi, 2018’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 28 artarak 244,3 milyar dolara ulaştı. Çin firmaları, Arap ülkelerinde 35,6 milyar dolarlık yeni proje sözleşmesi imzalayarak bir önceki yıla oranla bu rakamı yüzde 9 artırdı. Çin şirketlerinin Arap ülkelerine yaptıkları 1,2 milyar dolarlık doğrudan yatırım enerji, altyapı ve imalat sektörlerini kapsıyor.

Qian, Çin firmalarının ve finans kurumlarının Arap tarafıyla liman, demiryolu inşaatı, elektrik ve telekomünikasyon sektörlerinde iş birliğini derinleştirmeye teşvik edildiğini de belirtti. Sözlerine, taraflar arasında düşük karbonlu enerji, finans ve teknoloji alanlarındaki iş birliğinin desteklenmesi için daha çok çaba harcanması gerektiğini de ekledi.
 
Dördüncü Çin-Arap Ülkeleri Fuarı, Kuzeybatı Çin Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin Yinchuan kentinde, 5-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Fuar sınır ötesi e-ticareti altyapıyı ve ayrıca ticaret ve yatırımı da içeren alanlara odaklanarak. Çin ile bu bölgelerdeki Arap ülkeleri arasındaki karşılıklı kazanca dayalı iş birliğini hedefleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.