Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Çin-ABD Dış Ticareti İlk Çeyrekte Yüzde 11 Azaldı

Çin ve ABD arasındaki ithalat ve ihracat hacmi yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azalarak, 815 milyar 860 milyon yuana düştü.

Çin Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Çin'den ABD'ye ihracat ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,7 azalarak, 622 milyar 430 milyon yuana geriledi. Çin'in ABD'den ithalatı ise yine aynı dönemde yüzde 28,3 azalarak, 193 milyar 430 milyon yuana düştü. Çin ile ABD arasındaki ithalat ve ihracat hacmi de Mart ayında yüzde 0,1 artarak 291 milyar 350 milyon yuana ulaştı.

Çin Gümrükler Genel Müdürlüğü Sözcüsü Li Kuiwen konuya ilişkin açıklamasında, Çin ve ABD arasındaki ticari anlaşmazlıkların şirketlere belli etkiler yarattığını, fakat bu etkilerin genel olarak kontrol altına alındığını belirtti.

Çin ve ABD liderleri arasında geçen yıl Aralık ayında gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülke arasındaki ticari müzakerelerin sürdüğünü hatırlatan Li, iki tarafın ortak çabaları sonucunda ikili ticari ve ekonomik ilişkide karşılıklı yarar ile ortak kazanca dayalı olumlu sonuçlar elde edileceğine inandıklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
AbdçinIhracatIthalat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.