Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Vergi

Çin, ABD'nin THAAD Sistemine Tepki Gösterdi

Çin'den ABD'nin Kore Cumhuriyeti'nde THAAD füze savunma sistemi konuşlandırmasına şiddetli tepki geldi.
 
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Washington'un bu girişiminin Kore Yarımadası’ndaki barış ve istikrara yardımcı olamayacağı gibi, Çin'in stratejik güvenliğini de ciddi şekilde zedelediğini açıkladı.
 
Diğer yandan, ABD'nin THAAD füze savunma sistemi, Kore Cumhuriyeti'ndeki farklı çevrelerin tepkisini çekti. Çok sayıda milletvekili, muhalif partiler, toplumsal kuruluşlar ve füze sisteminin konuşlandırılacağı bölgede yasayanlar, güvenlik ve çevre gibi konulardaki endişeleri nedeniyle bu girişime karşı itirazlarını ifade ettiler.
 
Çinli sözcü, ABD'nin bu girişimine kararlılıkla karşı çıkan Çin'in, Washington ile Seul'den hatalarını düzeltmelerini istediğini ekledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.