Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Çin Askeri Tıp Akademisi Ve Cansino, Tek Dozluk Aşı İçin Onay Başvurusunu Yaptı

Çin Askeri Tıp Akademisi ve Cansino şirketinin ortaklaşa geliştirdiği Ad5-nCoV adlı rekombinant yeni koronavirüs aşısının piyasaya çıkmak için Çin Devlet Gıda ve İlaç İdaresi’ne gönderdiği başvuru kabul edildi.


 
Tek dozluk Ad5-nCoV aşısı Pakistan, Meksika, Rusya, Şili ve Arjantin dahil olmak üzere beş ülkede faz III klinik denemelerini tamamladı ve 40 binden fazla gönüllü aşılandı. Ad5-nCoV aşısının faz III klinik denemelerinin verilerine göre, tek doz aşılanmadan 28 gün sonra genel koruma etkinliği yüzde 65,28’e ve 14 gün sonra genel koruma etkinliği yüzde 68,83’e ulaştı.

Bunun yanı sıra, tek doz aşılanmadan 28 gün sonra durumu ağır vakalara karşı aşının koruyucu etkinliği yüzde 90,07 ve 14 gün sonra ağır hastalıklara karşı aşının koruyucu etkinliği yüzde 95,47’e çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.