Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Çin, Avrupa’ya Yardım İçin Demiryolunu Da Kullanmaya Başladı

Çin, Avrupa’ya sağlık malzemesi taşımak için demiryolunu da kullanmaya başladı. Mart sonunda Çin’in Shaanxi şehriyle Avrupa arasında yeni bir yük treni hattı oluşturuldu. Yiwu ile Madrid kentleri arasında zaten işleyen bir tren hattı üzerinde sağlık malzemeleri taşınması için yeni bir düzenli tren hizmete sokuldu. 


 
Çin ulusal medyasının duyurduğuna göre, tren yoluyla kargo hizmeti, Covid-19’a karşı mücadelede Avrupa’yı sağlık malzemesi bakımından beslemek için çok ciddi olarak seferber oluyor.  25 Mart tarihinde yeni bir kargo taşıma hattı, Çin’in Shaanxi eyaletinin başkenti Xi’an’da hizmete başlatılmıştı. 27 Mart günü ise Doğu Çin’in Yiwu kenti ile Madrid arasında düzenli bir demiryolu servisi servis edilmişti.
 
Hatların ilki 25 Mart’ta yola çıkıp Almanya, İtalya ve İsveç istikametinde kablo, makine aksamı ve diğer birtakım ürün taşımaya yönelik olup Kazakistan, Belarus ve Rusya’dan geçerek yol alacak. Öte yandan Xi’an’dan 13 kargo treninin Kazakistan, Belçika, Almanya, Polonya ve diğer Avrupa ülkelerine doğru yola çıktığı açıklanıyor. 
 
İkinci hatta ise maske ve tulum türünden 200 bin adet mal taşıyan bir trenin Yiwu’dan 27 Mart’ta yola çıkıp 16 gün içinde İspanya’ya varmak üzere gitmekte olduğu belirtiliyor. Trendeki yükün bir kısmı Birleşik Krallık, Fransa gibi diğer Avrupa ülkelerine transfer edilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.