Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

Çin Başbakanı: İstikrarlı Ekonomik Büyüme Sürüyor
Çin Başbakanı Li Keqiang dünyayla derin bir şekilde kaynaşmış olan Çin'in, istikrarlı ekonomik büyümeyi yavaşlamasına rağmen koruduğunu belirtti.
Önceki gün New York Ekonomi Kulübü, ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi ve ABD-Çin İş Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen akşam yemeğine katılan Li Keqiang, dünyadaki ekonomik zayıflık ve jeopolitik çatışmalardan kaynaklanan istikrarsızlık ve belirsizlik unsurlarından hiçbir ülkenin kendini muaf tutamayacağını kaydetti.
Dünyayla derin bir şekilde kaynaşmış olan Çin'in, istikrarlı ekonomik büyümeyi yavaşlamasına rağmen koruduğunu belirten Li Keqiang, bu yılın ilk yarısında Çin ekonomisinin yüzde 6,7 büyüdüğüne ve bunun 10 trilyon ABD Doları'na varan bir ekonomik topluluk için hiç kolay olmadığına işaret etti.
Çin ekonomisinde neden orta üst hızda büyümenin korunması gerektiği sorusuna ise Li Keqiang, kalabalık nüfusuyla ülkede her yıl 14 milyon kişinin istihdam edilmesi ve 50 milyondan fazla kişinin yoksulluktan kurtarılması gerektiği cevabını verdi.
Çin ekonomisinde neden orta üst hızda büyümenin korunabildiği sorusuna ise Li Keqiang, ekonomik yapısal yenilenmeyi hızlandırdıklarını ve geleneksel üretim kapasitesini yenilemenin yanı sıra yeni itici güç yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
ABD'nin en büyük gelişmiş ülke ve Çin'in en büyük gelişmekte olan ülke olduğunu anımsatan Li, Çin'in modernleşmesinin daha çok yol kat etmesi gerektiğini vurguladı.
Çin'in gelişmesinin barışçıl bir uluslararası ortam ve istikrarlı bir çevre ortamından yararlandığını söyleyen Başbakan, barışçıl kalkınma yolunda ilerlemekte ısrar ederek, BM'nin uluslararası işlerde koordinasyon rolünü oynamasını kararlılıkla desteklediklerini ifade etti.
Başbakan Li, Çin'in taraflarla dünya ekonomisinde güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyümenin hızlandırılıp karşılıklı saygı ve ortak kazanca dayalı uyumlu dünyanın oluşturulması için çaba harcamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.