Çin Büyük Kentlerini Uluslararası Tüketim Merkezine Dönüştürecek

Çin Ticaret Bakanlığı ve diğer 13 resmi daire tarafından ortaya konulan genel ilkeleri içeren bir kılavuza göre Çin, uluslararası tüketim merkezi niteliğine sahip daha çok sayıda kent oluşturmaya çalışacak. Belirli potansiyele sahip kentler, söz konusu kılavuz uyarınca, beş yıl içinde uluslararası tüketim merkezleri konumuna ulaşabilecek; endüstrinin yapısını iyileştirmeye katkı yapacak araçlara dönüşecek ve ülke ekonomisinin büyümesini destekleyecek. 


 
Bu doğrultuda temel görev yine ilkeler kılavuzuna göre, yüksek kaliteli tüketim olanak ve kaynaklarını cezbetmek ve kaliteli mal ve hizmet varlığını artırmak olacak. Bu kapsamda belirlenen kentler; güçlü uluslararası etkiye sahip tüketici iş çevrelerinin yeni biçimlerini oluşturmak, akıllı işletme topluluklarının vücut bulmasını desteklemek, ticaret yapılan bölge ve caddelerin iyileştirilmesi sürecini hızlandırmak, yaya bölgelerinin yenilenme ve güzelleştirilmesine odaklanılacak. Öte yandan kılavuz, somut ticari işlemler de dahil olmak üzere entegre ve yaratıcı tüketimin desteklenmesi için daha çok çaba harcanmasını öngörüyor.

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.