Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin bugünün gündem özeti Hakkari Muhbir ysk çin pkk Anka Haber Gündem Özeti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Uluslararası Askerî İşbirliğine Dair Talimatı İmzaladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, uluslararası askerî işbirliğiyle ilgili düzenlemeler içeren bir talimatı imzaladı. 1 Mart’ta yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerin Çin’in egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını korumasının yanı sıra küresel ve bölgesel barış ve istikrarı geliştirmek ve insanlık için kader ortaklığı oluşturmak için büyük önem taşıdığı belirtildi.


 
Sekiz bölümden ve 48 maddeden oluşan düzenlemeler, uluslararası askerî işbirliğindeki başlıca görevleri ve işbirliğinin kapsamını belirliyor. Düzenlemelerle ayrıca uluslararası askerî işbirliği için planlama, risk yönetimi, koruma ve değerlendirme sistemleri kurulurken, ilgili projelere dair prosedür ve yöntemler de tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.