Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist gündem özeti chp Covid19 bugünün gündemi enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk

Çin'de Çalışanlar İşbaşı Yapıyor

Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bildiride, işletmelerin işbaşı hazırlıklarını yaparken salgının önlenmesine dair çalışmaları güçlendirmesi gerektiği ifade edildi.


Bahar Bayramı tatilinin sona ermesiyle Çin genelindeki çalışanlar işe dönmeye hazırlanıyor. Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu günlerde kentlerdeki günlük ihtiyaçlar ve gıda tedarikinin teminat altına alınması için çabaların artırılması çağrısı yapıldı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun paylaştığı verilere göre, 7 Şubat itibarıyla Çin genelinde cerrahi maske üreticilerinin yüzde 73'ü, tahıl üreticilerinin ve imalat şirketlerinin yüzde 94,6'sı üretime başladı. Doğal gaz, elektrik ve petrol tedarikinde aksaklık yaşanmazken, sivil havacılık, demiryolu ve denizyolu taşımacılığı faaliyetleri normale döndü.

Komisyon'dan yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde Çin'de fiyatlarda istikrarın korunacağı kaydedildi.

8 Şubat itibarıyla Çin'in 36 başlıca kentinde pirinç, un ve sofralık yağ gibi gıda ürünlerinin fiyatlarının istikrarlı olduğu, 15 çeşit sebze fiyatlarında ise 30 Ocak'a göre yüzde 10 oranında düşüş gerçekleştiği bildirildi.

Bu arada salgının en çok etkilediği Hubei eyaletinde halkın gündelik ihtiyaçlarının fiyatlarında düşüş görülürken, eyaletin merkezi Wuhan'da tarımsal ürün marketlerinin ve pazarların aşamalı olarak açılması için çabalar yoğunlaştırılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.