Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Çin'de Drone'la Kargo Teslimatı Dönemi Başlıyor

Çin Sivil Havacılık İdaresi, ülkede ilk defa bir kargo şirketine drone'la teslimata başlama izni verdi.

Hangzhou merkezli şirkete verilen izinle, kentte drone'la kargo teslimatı testlerine başlanacak.

Testler sırasında kentte güvenli bir hava dağıtım sistemi kurularak, ilk yardım malzemeleri ve acil tıbbi ihtiyaçları taşıyan kargo paketlerinin teslimatı gerçekleştirilecek. Öte yandan, bu sayede kent içinde başka hızlı kurye hizmetleri de verilebilecek.

Çin Sivil Havacılık İdaresi Başmühendisi Yin Shijun, bahsi geçen testlere başlanmasının Çin'de insansız hava araçları alanında yürütülen çalışmalarda bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Söz konusu kargo şirketi, 2020 yılına kadar drone'le günde bin teslimat gerçekleştirebilen bir hava dağıtım ağı kurmayı hedefliyor.

Hangzho, Çin'de online alışveriş sitelerinin ilk defa hizmete girdiği kent olduğundan dolayı drone'la kargo teslimatının burada başlatılması sektör açısından sembolik önem taşıyor.

Anahtar Kelimeler:
Drone
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.