Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Çin'de Panda Biçiminde Güneş Enerjisi Santrali

Çin'in Datong şehrinde 50 megawalt (MW) gücünde panda seklinde güneş enerjisi santrali kurularak elektrik üretilmeye başlandı. Çin Uluslararası radyosunda konuya dair verilen bilgilerde santralin 1.056 milyon ton kömür kullanımın önleyerek, karbon emisyonunu 2.74 milyon tona kadar azaltması beklendiği belirtildi.

Yukarıdan bakıldığında, bir panda gibi şekillendirilmiş olan proje, şirketin Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ile yaptığı işbirliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştirdiği ilk kurulum oldu. Eski adı "United Photovoltaics" olan, "Panda Green Energy" şirketi, 50 mw güneş enerjisi santralinin kurulumu, Çin'in kuzey batısında gerçekleştirildi.

BM Kalkınma Programı ile Panda Biçimli Fotovoltaik Projeler Anlaşması

Panda Green Energy'nin en büyük hissedarı China Merchants New Energy Group, Çin'de gençler arasında sürdürülebilir kalkınma konusundaki bilinçlendirmeye yönelik çabaların bir parçası olarak, geçen Eylül ayında BM Kalkınma Programı ile panda biçimli fotovoltaik projeleri yapmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Elektronik Güç Kontrolü Anlaşması

Hong Kong borsası tarafından yapılan açıklamada, Shanxi eyaleti, Datong ilindeki kurulum için yapılan Elektronik Güç Kontrolü anlaşması, yaklaşık 369 milyon yuan yani 54.4 milyon dolar olarak değerlendirildi. Proje kapsamında, okul çocuklarına güneş enerjisinin faydalarını öğretmek için kurulacak bir gençlik etkinlik merkezi de dahil edildi. Dizinin oluşturduğu elektriğin yılda yaklaşık 60 bin ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunması bekleniyor.

"Bir Kuşak Bir Yol"

Gelecekte Panda Green Energy, BM Kalkınma Programı ile imzalanan anlaşma uyarınca panda biçimli başka fotovoltaik santraller kurmayı planladığı aktarıldı. Bu projelerden bazıları, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in "Bir Kuşak Bir Yol" ekonomik kalkınma stratejisi kapsamında Çin'in dışında da inşa edilebilecek.

Panda Green Energy, geçtiğimiz Ocak ayında, İngiltere’de 6 açıklanmayan bölgede, 82.4 MW işletimli güneş kapasitesi satın alarak, denizaşırı proje yatırımlarında ilk adımını attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.