Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Çin'de Yabancı Yatırımlar Kanunu Yürürlüğe Girdi

Çin'deki yabancı yatırımcıların çıkarlarını daha iyi korumayı amaçlayan Yabancı Yatırımlar Kanunu, yeni yılın ilk günü itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.

Yeni kanunla yabancı yatırımlı işletmelerin tahvil piyasalarına adil rekabet koşullarında erişim imkânı kazanması sağlanırken, yabancı yatırımcıların ve firmaların teknoloji transferine zorlanmasını önlemek için de yeni tedbirler getiriliyor.

Yeni kanunun, Çin'deki yabancı yatırımlarla ilgili mevcut yasal sistemi de iyileştireceği ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Ocak-Kasım 2019 döneminde Çin'de yeni kurulan yabancı sermayeli işletmelerin sayısı 36 bin 747'ye ulaştı.

Aynı dönemde çekilen yabancı yatırım miktarı da yüzde 2,6 artarak 124,3 milyar dolara ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.