Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Çin'den ABD'ye Tepki

Çin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'yle yürüttüğü dış ticaretin ilgili hukuk kurallarına tümüyle uygun olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, KDHC tarafından nükleer silah geliştirilmesine karşı duran Çin'in yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması konusundaki tavrının öteden beri kesin biçimde sürdüğünü yineledi.

Bu ülke ile kömür gibi madenlerin dış ticaretinin ilgili uluslararası kararlara ve iç hukuka tamamen uyduğunu ifade eden Sözcü Geng, KDHC nükleer sorununun kaynağı ve düğüm noktasında Çin'in yer almadığını, problemin esasını ABD ile KDHC arasındaki çelişkinin teşkil ettiğini söyledi.

Geng, ABD'nin bu çerçevede üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi ve nükleer sorunun çözümü için yapıcı rol oynaması gerektiğini vurguladı.

ABD'nin Asya-Pasifik İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Daniel Russel, KDHC'nden kömür satın alan Çin'i bu ülkeye hayat bağı sağlamakla itham etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.