Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı ANTALYA

Çin'den G-7 Ortak Bildirisine Tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı, İtalya'da düzenlenen G7 zirvesinin ardından yayımlanan ortak bildiriye, Güney Çin Denizi ve Doğu Çin Denizi'yle ilgili konulara müdahil olunduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, ortak bildirinin uluslararası hukuk kisvesiyle Doğu Çin Denizi ve Güney Çin Denizi konularına müdahale etmesinden ciddi rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Çin'in iki konuda öteden beri net tutum sergileyerek, anlaşmazlıkları ilgili ülkelerle diyalog ve müzakere yoluyla kontrol altına almak ve çözmek için çaba gösterdiğini söyledi. Lu Kang, Çin'in diğer ülkelerle birlikte iki denizde barış ve istikrarın yanı sıra seyrüsefer güvenliğini korumayı arzuladığını kaydetti.
Sözcü Lu Kang, G7 ve bölge dışı ülkelerin tarafsızlık taahüdünü yerine getirerek bölge ülkelerinin anlaşmazlığı kontrol altına alma çabalarına saygı göstermeleri, bölgenin barış ve istikrarı için yapıcı rol oynamaları çağrısında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.