Öne Çıkanlar terörist Covid19 Koronavirüs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan vakıfbank ak parti abd

Çin Dışişleri Bakanı Wang: İkili İlişkilerimizin Geleceği ABD’ye Bağlı

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki ilişkilerin hangi yöne gideceğinin, ABD’nin doğru karar verip veremeyeceğine ve iki ülkenin ortak çabalarına bağlı olduğunu vurguladı.


 
Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, bugün Beijing’de ABD-Çin İş Konseyi (USCBC) Yönetim Kurulu ile video konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirdi. Wang Yi görüşmede, USCBC dahil ABD’li iş ve sanayi çevrelerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesine aktif katkı yapmalarını istedi.
 
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in, ABD Başkanlığı'na seçilmesi nedeniyle Joe Biden’a kutlama mesajı gönderdiğini hatırlatan Wang Yi, “Cumhurbaşkanı Xi Jinping kutlama mesajında, iki tarafın çatışmak yerine birbirine saygı göstermesini ve çifte kazanca dayalı iş birliği kurmasını ümit ettiğini dile getirdi. Çin ve ABD iş birliğine odaklanmalı, anlaşmazlıkları kontrol altına almalı, böylece ikili ilişkileri sağlıklı geliştirip küresel barış ve kalkınmayı hızlandırmak için diğer ülkelerle birlikte çaba harcamalıdır” diye konuştu.
 
Bakan Wang Yi, Çin tarafının diyalog kapısını her zaman açık tuttuğuna dikkat çekerek, iki tarafın diyalog, iş birliği ve anlaşmazlıkları kontrol altına alma maddelerinden oluşan bir listeye uyarak ikili ilişkileri koruyup geliştirmeleri çağrısında bulundu. Görüşmeye katılan ABD’li iş insanları, Çin ile ilişkilere büyük önem verdiklerine işaret ederek, Çin ile diyaloğu güçlendirmeyi, karşılıklı anlayışı yeniden teşkil etmeyi ve ikili ilişkilerin tekrar rayına oturmasını desteklediklerini vurguladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.