Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Çin, Dünyaya 23 Uçakla 406 Ton Sağlık Malzemesi Taşıdı

Covid -19 salgınıyla ilgili olarak, sağlık malzemesi küresel tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesini teminat altına almak amacıyla Çin, uluslararası kargo taşıma kapasitesini güçlendirme kararı aldı.


 
Çin Sivil Havacılık Dairesi sorumlularından Zhang Qing, yaptığı basın toplantısında, Çin’in geçen hafta perşembe günü 23 uluslararası tıbbi malzeme taşıma uçuşu gerçekleştirerek toplam 406 ton kargo taşımış bulunduğunu açıkladı.
 
Ulusal Posta İdaresi’nden üst düzey bir yetkili olan Jin Jinghua ise uluslararası havayolları yük taşıma kapasitesinin ve salgın nedeniyle engele uğrayan sevkiyat kanallarının yetersizliğine dikkat çekerek, Çin’in tıbbi malzemenin ve temel ürünlerin engele takılmadan taşınmasını sağlamak amacıyla daha fazla uçuş eklemeye ve yeni hava koridorları açmaya devam edeceğini söyledi. 
 
Şu anda Çinli ve Çin’deki yabancı havayolu şirketlerinin uluslararası kargo uçuşlarının sayısı haftada 930’a ulaştı. Zhang’in belirttiğine göre bu sayı, salgının baş göstermesinden önce kaydedilmekte olan sayıya yakındır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.