Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

Çin: Filistin Halkının Haklı Davasını Kararlılıkla Destekliyoruz

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, işgal altındaki bazı Filistin topraklarını ilhak planından derin kaygı duyduklarını ve Filistin halkının haklı davasını kararlılıkla desteklediklerini belirtti.

Zhang Jun söz konusu açıklamayı dün, BM Güvenlik Konseyi'nin Orta Doğu'daki son gelişmeler ve Filistin sorununa ilişkin olarak düzenlediği video-konferansta yaptı.

İki devletli çözümün Filistin sorunu için tek çözüm olduğuna dikkat çeken Zhang, Çin'in, ilgili tarafların çatışma ve gerginliğin tırmanmasından kaçınmak için herhangi bir tek taraflı girişimi durdurma çağrısında bulunduğunu belirtti.

Zhang, Çin'in ayrıca herhangi bir ülkenin ilgili tek taraflı eylemlere destek vermesine de karşı çıktığına vurgu yaptı.

Zhang Güvenlik Konseyi'nin üzerine düşen görevi yerine getirerek, tehlikeli tek taraflı eylemleri önlemesi ve Filistin ile İsrail'in BM'nin ilgili kararlarına göre toprak karşılığında barış ilkesi doğrultusunda ve Arap Barış Çağrısı uyarınca bir an önce barış müzakerelerine yeniden dönmesini hızlandırması gerektiğinin altını çizdi.

Zhang, bağımsız bir devlet kurulmasının Filistin halkının elinden alınamayacak bir milli hak olduğuna dikkat çekerek, Çin'in Filistin halkının meşru haklarına yeniden kavuşmak için yürüttüğü haklı davaya kararlılıkla destek verdiğinin altını çizdi.

Zhang ayrıca, Çin'in uluslararası toplumla birlikte Orta Doğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı bir barış gerçekleştirilmesi için yorulmadan çaba harcamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.