Çin İle Rusya Arasında "Kızıl Turizm"

Çin ile Rusya arasında "kızıl turizm" yoğunlaşıyor. İki ülke vatandaşları, eski devrim merkezlerini gezme şansına sahip olacak.

Çin, Rusya’nın en büyük turist ülke kaynağı konumunda yer alıyor. İki ülke arasında turizm işbirliğinin yoğunlaştırılmasıyla birlikte, kızıl turizm alanındaki etkileşim de günden güne artıyor.

Çin Devlet Turizm İdaresi Moskova temsilcisi Zhao Hongqing, kızıl turizmin Çin ile Rusya arasındaki turizm temaslarını güçlendiren önemli bir adım olduğuna işaret ederek, bu sayede iki halkın birbirlerinin kültür ve tarihlerini yakından tanıyacaklarını söyledi.

Çin ile Rusya arasında kısa süre önce kızıl turizm işbirliğini öngören anlayış muhtırası imzalandı. Belgede, önümüzdeki 3 yılda bu alanda yapılacak işbirliği perspektifi belirlendi.

2017 yılı, Ekim Devrimi'nin 100. yıldönümü kutlanacak. Rusya bu özel yıl vesilesiyle Çin'den daha fazla turist çekmek için gerekli gezi programlarını hazırlıyor. 
 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.