Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi bugünün gündemi

Çin'in En Zengin İsmi, Evergrande Başkanı Hui Ka Yan Oldu

Gayrımenkul şirketi Guangzhou Evergrande Group başkanı Hui Ka Yan, 36,7 milyar dolarlık kişisel serveti ile Çin'in en zengin ismi oldu.


 
Forbes Real-Time Milyarderler Listesi'ne göre Hui'nin varlık miktarı, Alibaba'nın başkanı Jack Ma (35,4 milyar dolar) ve Tencent'in kurucusu Pony Ma Huateng'in (35,3 milyar dolar) önüne geçiriyor.

Çin'in en zengin üç insanı, küresel sıralamada 20., 21. ve 22. olarak sıralanıyor. China Securities Journal, sıralamadaki farklılaşmanın hisse fiyatından kaynaklandığını yazıyor. Evergrande'nin hisseleri, geçtiğimiz ay boyunca yükselişini sürdürmüştü. Southwest Securities, sağlam performansa bakarak, ana firmaya atfedilebilecek bileşik büyüme oranının 2018-2020 döneminde %48,1 olmasını öngörüyor. 

Geçen Cuma günü Dow Jones endüstri ortalaması 558,72 puan yani %2,24 düşerek 24.388,95'e indi. Aynı şekilde S&P 500 %2,33 oranında kayıp vererek 62,87 puan düşüp 2.633,08'e indi. Nasdaq Bileşik Endeksi de %3,05 oranına tekabül eden 219,01 puan kaybederek 6.969,25'e düştü.

Büyük teknik firmaların hisseleri Cuma günü düşerek değerlendirme endekslerine baskı yaptılar. Netflix ve Amazon sırasıyla %6,27 ve %4,12 aşağıdan işlem gördü. Apple ve Alphabet hisseleri de %3'ten fazla düştü.

Milyarderler Listesi'nde yer alan zenginlerin hemen hemen yarısı da teknoloji şirketi sahiplerinden oluştuğu için, teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşünün, zenginler sıralamasını altüst etmesi bekleniyor. Sektörün bazı uzmanları ABD stoklarının toplam değerlemesinin görece fazla olduğunu ve bu nedenle gelecekte de piyasa oynaklığının normal görülebileceğini belirtiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.