Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Çin'in İnsanlı Suya Batırılabilir Yeni Aracı Görevini Tamamladı

Shenhai  Yongshi (Derin Deniz Savaşçısı) adlı insanlı denize batırılabilir aracı ile yüklü bilim araştırma gemisi Tansuo-1, Hint Okyanusu'ndaki ilk görev seferini tamamlayarak 10 Mart Pazar günü, Güney Çin Hainan Eyaleti'ndeki kendi limanı Sanya'ya döndü. 

İnsanlı denize batırılabilir araç (batiskaf) 4.500 metrelik bir derinliğe inebiliyor. Çin Bilim Akademisi tarafından organize edilen 121 günlük seyahat 10 Kasım 2018 tarihinde başlamıştı. 10 Çin ve yabancı araştırma enstitüsünden bilim insanları denizin derinliklerindeki araştırma yolculuğuna davet edilmişti. 

Taşıyıcı gemi sefer süresince 17,000 deniz mili yol katetti. Bu sürede bilim insanları beş derin deniz hidrotermal bölgeli izleme ve ekolojik çevre araştırması için hazine niteliğinde örnekler alma olanağı buldular.

Shenhai Yongshi 62 adet dalış gerçekleştirdi. Bilim insanları, gece vakitlerinde fırtına dalgaları ile boğuşmak dâhil her türlü koşulla başa çıktılar.

Derin sulara dalabilen suya batırılabilir bu araç, sekiz yıl boyunca 90 Çinli örgüt ve firma eliyle geliştirildi. Derin deniz test görevleri 2017 ve 2018'de gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.