Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Çin'in Yeni İkiz BeiDou Navigasyon Uydusu Fırlatıldı

Çin, Sichuan Eyaleti, Xichang Uydu Fırlatma Merkezi'nden, bir Long March-3B  taşıyıcı füzesiyle uzaya iki yeni BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi (BDS) uydusu fırlattı.


 
BDS uydu ailesinin 42. ve 43. üyesi olarak uzaya gönderilen uydular,
 üç saatten biraz fazla bir süre sonra dünyanın etrafında orta yörüngesine oturdular.  uydular, uzayda bulunan yörüngedeki diğer 17 BDS-3 uydusuyla birlikte çalışacak.
                                                                                            
Bu başarılı atışın sonrasında temel BDS uydu grubunun yörüngede ki konuşlanma süreci tamamlanmış oldu. Çin, BDS-3 sayesinde, Kuşak ve Yol Girişimi'ne katılmış bulunan ülkelere bu yılsonu itibariyle uydu hizmeti sağlamayı planlıyor.
 
BeiDou Sistemi baş tasarımcısı Yang Changfeng "Bu, BDS'nin yerel bir denemeden bölgesel ve sonra da küresel bir navigasyon sistemine dönüşmesi yolunda temel bir adım oluşturmaktadır" dedi.
 
 BDS-3 sisteminin konuşlanmasındaki kesinlik, 2,5 metre ila 5 metreye kadar düzeltilerek BDS-2 sisteminin iki katına çıkarıldı. Çincede "Büyükayı takım yıldızları"ndan esinlenerek adlandırılmış bulunan BeiDou Sistemi Çin'de 2000 yılından, Asya-Pasifik bölgesinde de 2012 yılından itibaren hizmet görmeye başlamıştı.
 
Çin, 2019 ile 2020 arasında, dünya çevresinde BDS-3 uydularından orta yörüngeye altı, eğik jeosenkron (yerinde duran) yörüngeye üç, jeostasyoner (sabit konumda) yörüngeye de iki uydu oturtmayı planlıyor.  Sistem dünya çevresinde 2020 sonundan itibaren birinci sınıf hizmetler sunacak.

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.