Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI operasyon başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri

Çin, Karadağ’a Covid-19 Aşısı Bağışlayacağını Açıkladı

Birçok ülkenin aşı bulmakta zorlanması nedeniyle Çin, acil ihtiyaç duyan ülkelere aşı bağışlamaya devam ediyor. Gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra Avrupa kıtasında da birçok ülke aşı erişiminde zorluklar yaşıyor. Özellikle Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine bugüne kadar çok miktarda aşı gönderen Çin, son olarak Karadağ’a Covid-19 aşısı bağışlayacaklarını ve ülkeye Çinli şirketlerden aşı satın alırken kolaylık sağlayacağını açıkladı.


 
Diğer yandan, Zimbabve’de aşılama çalışmaları başladı. Devlet Başkanı Yardımcısı Constantino Chiwenga dün Covid-19 aşısı yaptırarak, ülkede Çin aşısı kullanan ilk kişi oldu.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, önceki gün Dakar’daki Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’nda 200 bin doz Çin aşısını teslim aldı. Senegal, Çin’den Covid-19 aşılarını teslim alan ilk Batı Afrika ülkesi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.