Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Çin, Maltepe Belediyesi’ne 10 Bin Maske Bağışladı

İstanbul Maltepe Belediyesi tarafından yeni koronavirüs salgınına karşı sürdürülen çalışmalara Çin’in Barışçıl Birleşmesi Derneği’nden destek geldi. Dernek dün, Maltepe Belediyesi’ne salgınla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 10 bin maske bağışladı.


 
Derneğin Başkanı Chen Wei Maltepe’de maskelerin teslimi sırasında yaptığı konuşmada, Çin ile Türkiye’nin dostluğunu geliştirmek amacıyla Maltepe Belediyesi ile yıllardır pek çok uluslararası ve kültürel projede iş birliği yaptıklarını belirtti. Chen, salgının Türkiye’de ciddiyetini koruduğu bu günlerde ellerinden geldikçe Türk halkının yanında olmaya devam edeceklerini ve Türkiye’nin bir an önce salgınla mücadelede zafer kazanmasını umduklarını ifade etti.
 
Desteklerinden ötürü derneğe teşekkür eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise “Çin, koronavirüs ile aylarca mücadele etti ve kazandı. Bu salgın tek başına atlatılabilecek bir şey değil. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Böylesi zor günler dayanışmanın, birlik ve beraberliğin güçleneceği günler. Çinli dostlarımızın bu desteği Maltepe halkı için çok büyük bir adımdır. Her zaman yan yana olmaya devam edeceğiz. İşte bu dayanışma bizi güçlendirir” diye konuştu
.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.