Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Çin Okyanusları Uydu İle İzleyip Çevreyi Koruyacak

Son dönemde çevre ve ekolojik dengeyi korumaya dönük faaliyetlerini artıran Çin, uzaya gönderdiği iki uydu ile okyanusları izleyip veri toplayacak. Uydulardan biri okyanusları renk ve su sıcaklığı açısından inceleyecek ve çevre koşullarına ilişkin veriler sağlayacak. Diğeri ise deniz yüzeyi rüzgar alanı, dalga boyu bilgileri ölçecek ve deniz felaketlerine yardım desteği verecek.

 
 
Çin Doğal Kaynaklar Bakanlığı, iki okyanus gözlemleme uydusu HY-1C ve HY-2B’nin yörüngeye oturtulma işleminin tamamlandığını duyurdu. Her iki uydu, ülkenin en üst düzey uzaktan deniz algılama uydusu olup yörüngeye oturtulmaları, Çin’in ilk parti okyanus gözlemleme uydusunun işlevsellik kazanması anlamına geliyor.
 
Doğal Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ling Yueming, Çin’in hem kara hem de okyanus gözlemleme uydularının faaliyetinden yararlanarak, ekolojik korumaya destek olacak bir doğal kaynaklar izleme ağı oluşturacağını bildirdi. 
 
Öte yandan Ling, Çin’in uydu verilerinin paylaşılarak çevre korumaya, ulaşıma, tarıma ve diğer endüstriyel faaliyetlere destek olunacağını da söyledi.
 
2018 Eylülü’nde fırlatılan HY-1C için biçilen faaliyet ömrü beş yıl. Uydu, okyanusun rengini ve su sıcaklıklarını izleyerek küresel okyanus çevre koşullarına ilişkin araştırmalara temel veriler sağlayacak. 
 
HY-2B ise Ekim 2018’de fırlatıldı ve onun da yaşam süresi 5 yıl. Bu uydu, küresel deniz yüzeyi rüzgar alanı, dalga boyu ve deniz yüzey sıcaklığı gibi bir dizi dinamik deniz parametrelerini elde ediyor. Deniz felaketlerine yardım desteği, okyanus kaynaklarının kullanımı ve deniz çevre koruması için veri sağlıyor.
 

Anahtar Kelimeler:
çinÇin Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.