Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Çin, Pandalar İçin Ulusal Park Kuruyor

Çin’de pandaların barınacağı ulusal bir park yapmak için çalışmaların sonuna gelindi. 2020 yılında resmen hayata geçecek olan parkta 1629 yabani pandanın yanı sıra koruma altındaki diğer hayvan ve bitki türleri de bulunacak. Ulusal park için bugüne kadar 658 milyon dolarlık yatırım yapıldı.


 
Çin, ülke çapında ulusal bir panda parkı kurulması için hazırlıklarını tamamladı. Ülkede pandaların barındığı Sichuan, Shaanxi ve Gansu eyaletlerinde 2016 yılında ulusal panda parkı tesis edilmesi için deneme çalışmalarının başlatılması konusunda anlaşmaya varılmış ve bu konuya ait genel taslak yayımlanmıştı. Bu taslak uyarınca 2020 yılına kadar ulusal panda parkı resmen kurulacak. 

Şu anda ulusal park deneme çalışmalarının yürütüldüğü 27 bin kilometrekarelik alanda 1629 yabani panda yaşıyor, ulusal düzeyde koruma altındaki 116 yabani hayvan ve 35 yabani bitki türü bulunuyor. 

Deneme çalışmalarının başlatılmasından bu yana ekolojik sistemin iyileştirilmesi için 4 milyar 682 milyon yuan (658 milyon dolar) tutarında yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde parktaki doğal kaynaklarla ilgili veriler toplanacak, parkın sınırının belirlenmesi için kriterler oluşturulacak, pandaların yaşam alanı daha iyi şekilde korunacak.

Anahtar Kelimeler:
çinPanda
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.