Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Çin, Tam Bağımsız Filistin'e Desteğini Yineledi

Çin’in Orta Doğu Özel Elçisi Zhai Jun, Çin hükümetinin İsrail-Filistin sorunu konusundaki tutumunu yineledi. Zhai, tüm ülkeleri uluslararası kurallar temelinde Orta Doğu barış sürecini desteklemeye çağırdı. 


 
Zhai Jun, dün Filistin’e yaptığı ziyaret sırasında düzenlenen basın brifinginde, Filistin’in barış görüşmesiyle sorunun stratejik seçeneğini takdirle değerlendirdiklerini ve ‘iki devletli çözüm’, ‘toprak karşılığında barış’ ve Arap Barış Planı gibi uluslararası fikir birliği ve kurallar temelinde eşit diyalog yoluyla Filistin ve İsrail'in kabul edebileceği bir çözüm planını desteklediklerini ifade etti. 
 
Filistin halkının meşru ulusal haklarını geri kazanmasına ve 1967 yılında belirlenen sınırlar temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, tam egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına destek verdiklerini dile getiren Zhai Jun, İsrail’in güvenlik konusundaki haklı kaygılarına da saygı gösterdiklerini belirtti. 
 
Zhai Jun, Filistin ile İsrail arasında gerginliği yoğunlaştıran tüm söz ve eylemlere karşı çıktıklarını söyleyerek, İsrail’in temkinli bir şekilde davranması gerektiğini vurguladı. 
Zhai Jun ayrıca, ABD’nin bölgesel meselelerde aşırı sorumsuz bir tutum benimsediğini ve bölgesel sorunların çözümüne fayda sağlamadığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
çinİsrailFilistin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.