Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Çin-Türkiye Kültürel İletişim Forumu İstanbul'da Düzenlendi

Ana teması "Asya ve Avrupa Kıtalarına Odaklanmak, Karşılıklı Yarar ve Ortak Kazanca Dayalı Çin-Türkiye Kültürel İletişimi" olarak belirlenen Çin-Türkiye Kültürel İletişim Forumu dün İstanbul'da düzenlendi.

Forum, Çin'in Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu, Çin Yabancı Diller Yayın İdaresi (CIPG) ve Turkuvaz Medya Grubu tarafından ortaklaşa organize edildi.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, forumda yaptığı konuşmada Türkiye'ye giden Çinli turistlerin sayısının gittikçe artmasının iki ülke halkları arasındaki karşılıklı anlayışı artırdığını kaydetti.

Ersoy, Türkiye ve Çin'in Kuşak ve Yol girişimi çerçevesinde stratejik işbirliğini geliştirirken, enerji, ekonomi, kültür ve ulaşım alanlarındaki işbirliğini de derinleştirmekte olduklarını vurguladı.

Çin Yabancı Diller Yayın İdaresi Başkanı Du Zhanyuan, Çin ve Türkiye arasındaki karşılıklı anlayış, iletişim ve paylaşımın artırılması için aktif çaba göstereceklerine dikkat çekti. Du, CIPG'nin uluslararası iletişim yeteneğini sürekli yükselterek yeni dönemde gerçek Çin'i dünyaya daha iyi ve kapsamlı bir şekilde tanıtacaklarını, Çin'in dünyaya açılmasına ve dünyanın Çin'i anlamasına daha büyük katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, yaptığı konuşmada, son yıllarda Çin ve Türkiye arasındaki kültürel iletişim platformlarının çeşitlendiğini ve iki ülke arasında stratejik işbirliği ilişkilerinin gelişmesini hızlandıran önemli bir motivasyon haline geldiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeçinAvrupaAsya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.