Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

Çin, Uluslararası Toplumdan Irak’a Yardım Çağrısında Bulundu

Çin’in BM’deki Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, uluslararası topluma Irak’a yardımları yoğunlaştırma çağrısında bulundu. Geng Shuang dün BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı Irak konulu sanal toplantısıda Irak’ın siyasi olarak kritik bir aşamada bulunduğunu, ekonominin ve insani durumun ciddiyetini koruduğunu kaydetti. Geng Shuang, uluslararası toplumun, Irak halkının iradesine saygı göstermekle beraber, Irak hükümetinin iç ve dış meydan okumaları makul şekilde göğüsleyip ulusal güvenlik ve istikrarı koruması ve ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamasına destek vermesi gerektiğini vurguladı.


 
Irak’taki siyasi süreç ve milli dayanışma için uygun bir ortam teşkil edilerek, ülkenin terörizm tehditlerinin üstesinden gelmesine desteğin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Geng Shuang, Irak’ın Covid-19 salgınıyla mücadelesine, ekonomik büyümesine ve halkın yaşamını iyileştirmesine de yardım sağlanması gerektiğini söyledi.
 
Çin’in, Irak’ın yeniden yapılanması ve gelişmesine uzun süredir çeşitli yollardan güçlü destek sağladığına işaret eden Geng Shuang, yakında Irak’a Covid-19 aşısı bağışlayacaklarını belirtti.

Geng, Çin’in uluslararası toplumla birlikte, Irak hükümeti ve halkının meydan okumaları göğüslemesine ve barış, istikrar ve kalkınmaya mümkün olduğu kadar erken bir tarihte kavuşmasına katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.