Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Çin Ve İran Dışişleri Bakanları Telefonda Görüştü

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi dün İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Zarif görüşmede Çin Dışişleri Bakanı'na İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili bilgi verdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD'nin tehlikeli askeri girişiminin, uluslararası ilişkilerin temel ilkelerine aykırı olduğunu ve bölgedeki gerginliği tırmandıracağını söyledi.

Uluslararası ilişkilerde askeri güç kullanımına karşı çıktıklarının altını çizen Wang Yi, ABD'nin soruna diyalog yoluyla uygun bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Wang Yi, Çin'in daima tarafsız bir tutumu izlediğini ve Orta Doğu bölgesinde barış ve güvenliğin korunmasında yapıcı bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin acımasız girişiminin ağır sonuçlar doğuracağını vurguladı. İran'ın olay hakkında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir mektup gönderdiğini belirten Zarif, Çin'in bölgedeki gerginliğin tırmanmasını engellemeye katkıda bulunmasını arzuladıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.