Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Çin ve Japonya Dışişleri Bakanları Bir Araya Geldi

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, 15 Nisan Pazartesi günü başkent Beijing'de Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ile bir araya geldi.

Görüşmede, Çin-Japonya ilişkilerinin gelişme sürecinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu vurgulayan Wang Yi, Çin ile Japonya'nın ikili ilişkilerin her zaman doğru yolda ilerlemesini sağlamak için "dört siyasi belge" ve iki ülke liderleri arasında varılan uzlaşının rehberliğinde her düzeydeki temasları yoğunlaştırarak, karşılıklı siyasi güveni artırmaları gerektiğine işaret etti.

Çinli bakan, Beijing'de bu ay düzenlenecek 2. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na Japon tarafının üst düzey bir heyet göndermesini beklediklerini ifade etti.

Kono, ülkesinin "dört siyasi belge"ye uyarak, iki ülkenin ortaklık içinde olmaları ve karşılıklı tehdit oluşturmamaları yönündeki uzlaşıları hayata geçireceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.