Öne Çıkanlar AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Evde internet Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat CHPli Bülbül: Tarım Arazilerinden JES Boruları Geçiyor Yöresel ve İyi Tarım Ürünleri Sokağı ABD Büyükelçisi David M. Satterfieldi Kabul Etti Erdoğan Yeşilyurt Sağlık Kontrolünden Geçti Eksi 80 Dereceye Kadar Donmayı Engelleyen Madde Bulundu Zeytinyağı kalp hastalıklarına karşı koruyucumu? yayın yasağı ahmet davutoğlu eğitimle ilgili ne dedi HAVA HAREKATI

Çin ve Mısır Covid-19 Aşısı İçin İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Çin ve Mısır arasında dün Covid-19 aşısına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu adına Çin’in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang ve Mısır Sağlık Bakan Yardımcısı Mohamed Hassani tarafından imzalandı. Büyükelçi Liao ayrıca, Mısır Sağlık Bakanı Hala Zayed’le de bir görüşme yaptı. Liao, iş birliği protokolünün imzalanmasıyla iki ülkenin ilgili kuruluşları arasında Covid-19 aşısının AR-Ge çalışmaları, üretimi ve kullanımı alanlarındaki iş birliğinin hızlandırılacağını belirtti. 


 
Virüsün ülke sınırları tanımadığına dikkat çeken Liao, ülke halklarının aşıya ve ilaca erişme hakkına sahip olduğunu kaydetti. Liao, Çin tarafından geliştirilen birkaç aşı adayının birçok ülkede 3. faz deneylerinin sorunsuz şekilde sürdüğünü, Çin’de aşının acil kullanım programının onaylandığını ve Sinopharm tarafından üretilen inaktif aşının da Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi’nden onay aldığını ifade etti. 
 
Liao, şu ana kadar elde edilen klinik deney verilerinin, Çin tarafından üretilen aşıların nispeten iyi bir güvenlik ve etkinliğe sahip olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi. Hala Zayed ise Sinopharm’ın Mısır’daki 3. faz klinik deneylerinin sorunsuz şekilde yürütüldüğünü ve aşının güvenliği ile etkinliğinin bilimsel olarak onaylandığını söyledi.  Zayed, Çin ile aşı konusu başta olmak üzere salgınla mücadelede iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve Çin'in desteğini sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.