Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çinin yüzde kaçı Kovid19 aşısı oldu Çin Büyükelçiliği Çin Komünist Partisi Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu

Çin Yeni Enerji Araç Kullanımını Teşvik Ediyor

Çin yeni enerji araçlarının (YEA) tüketimini teşvik etmek için bir kılavuz yayımladı. Böylece sektörün yüksek kaliteli gelişimi desteklenecek ve güçlü bir yerli piyasa oluşturulacak.
 
Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ve 2019-2020 ülke tüketiminin geliştirilmesi ile ilgili diğer iki merkezi daire tarafından ortak olarak çıkarılan kılavuza göre, YEA üretiminin maliyeti önemli ölçüde düşürülecek ve yeni nesil YEA pil/akülerin endüstrileşmesi hızlandırılacak. 
 
Yerel yönetimlerin YEA kullanım ve tüketimlerine sınırlama getirmesi yasaklanıyor; kılavuz, sınırlama bulunan yerlerde de bunların kaldırılmasını öngörüyor. 
 
Kılavuz ayrıca yerel yönetimleri, taşıt aracı bulunmayan aileleri ilk araba olarak YEA satın alma yolunda destek vermeye ve YEA için park yeri ödemelerini ucuzlatmaya yönlendiriyor.
 
Kılavuz, Çin otomobil endüstrisinin giderek otomatik, akıllı ve yeliş (doğa dostu) olmayı amaçladığını belirtiyor. 
 
Bu yılın ilk dört ayında 360.000 YEA'nın satıldığı Çin, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59,8 artışla, YEA satışında önemli bir artış göstermiş oldu.

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.