Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Çin’de Bahar Festivali Süresince 200 Milyondan Fazla Tren Yolculuğu Yapıldı

Çin Ulusal Demiryolları’nın açıkladığı verilere göre, Yeni Yıl / Bahar Festivali süresince Çin'de gerçekleşen tren yolculuğu sayısı 210 milyona ulaştı.

 
Sadece 11 Şubat Pazartesi günü demiryolu kullanarak seyahat eden yolcu sayısı 12,7 milyon oldu. Bu rakam, bir önceki yıla oranla yüzde 4,3'lük bir artış ifade ediyor. Şirket, 12 Şubat Salı günü trenle seyahat edeceklerin sayısının 12 milyonu bulmasının beklendiğini bildirdi. 
 
Yüz milyonlarca Çinli, ay takvimine göre Çin yeni yılını aileleriyle geçirmek üzere memleketlerine gitti. "Chunyun" diye anılan yıllık festival dönemi telaşı genellikle ülkenin ulaşım sistemini teste tabi tutan bir olaydır.  Bu yılki tatil seyahati koşuşturması 21 Ocak'ta başlayıp 1 Mart'a kadar sürecek olup tren yolculuklarının, bir önceki yıla oranla yüzde 8,3 artışla 413 milyona çıkması bekleniyor. 

Anahtar Kelimeler:
Çin Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.