Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Çin’de Deniz Seviyesinin 2 Kilometre Üstünde Akvaryum Açıldı

Çin’in kuzeybatı eyaleti olan Qinghai’nin başkenti Xining’de dünyanın en yüksek rakımlı akvaryumu açıldı. Tibet Platosu’nda deniz seviyesinin 2 kilometre 261 metre üstündeki akvaryumda şişe burunlu yunuslar, kutup tilkisi ve kutup kurtlarının yanı sıra 400’den fazla su canlısı bulunuyor.


 
Dünyanın en yüksek rakımlı akvaryumu kuzeybatı Çin’in Qinghai eyaletinde hafta sonu halkın ziyaretine açıldı ve iki günde 8 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Deniz seviyesinden 2 kilometre 261 metre yükseklikte, yaklaşık 28 bin metrekareyi kaplayan ve inşaası iki yıl süren akvaryum, Qinghai-Tibet Platosu’ndaki Qinghai’nin başkenti Xining’de bulunuyor.

Akvaryumda Qinghai Gölü’ne özgü olan sazan balıkları (Gymnocypris przewalskii), 400’den fazla su türü ve 100’den fazla karasal hayvan için özel yaşam alanları oluşturuldu. Rusya’dan iki beyaz balina ve Japonya’dan sekiz şişe burunlu yunusun yanı sıra kutup kurtları ve kutup tilkisi gibi çok özel hayvan türleri de ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.
 
Akvaryum küratörü Luo Ruibin, “Akvaryumdaki tüm canlıların orijinal yaşam ortamlarını simüle ettik. Buna uygun olarak su sıcaklığı, su basıncı, oksijen içeriği ve PH seviyesi dahil olmak üzere akvaryumdaki yaşam ortamlarını optimize etmek için büyük özen gösterdik hatta hayvanların yiyeceklerini bile yaşam alanlarından özel olarak getirdik” dedi.

Luo, akvaryumun sadece plato sakinlerinin yaşamlarını zenginleştirmekle kalmayacağını, aynı zamanda bilim popülerleştirme eğitimi işlevine de tam anlamıyla sahip olacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Denizçin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.