Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Çin’de İşletmelerin Faaliyetlerine Yeniden Başlaması İçin Önlemler Artırılıyor

Çin, son günlerde salgını kontrol altına alma çabalarının yanı sıra iş hayatını ve üretim faaliyetlerini de normale döndürmek için önlemleri artırıyor.

Ekonominin istikrarlı işleyişini teminat altına almak için Guizhou, Yunnan, Guangxi ve Tibet gibi bölgelerde büyük projelerin kaldığı yerden devam ettirilmesi doğrultusunda bir dizi önlem alındı.

Hâlihazırda Guizhou eyaletinde mevcut ve yeni başlatılan büyük inşaat projelerinin sayısı 935'e ulaştı. Eyalette salgın nedeniyle kapatılan 2059 gümrük noktası tekrar hizmete başlıyor.

Yunnan eyaletinde işletmelerin masraflarının azaltılması ve finansal desteğin artırılması gibi 10 alanı kapsayan ayrıcalık politikası hayata geçirildi. Merkezi eyalette bulunan ve yıllık cirosu 20 milyonun üzerindeki şirketlerin yüzde 50'sinden fazlası işbaşı yapmış durumda.

Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning kentinde KOBİ'lere fabrika kiralarının ya tamamı ya da yarısı tutarında sübvansiyon sağlandı, 21 Şubat itibarıyla yıllık cirosu 20 milyonun üstündeki şirketlerin yüzde 58,3'ü yeniden faaliyete geçti.

Tibet Özerk Bölgesi'nde ise bu yıl 179 büyük projenin başlatılması planlanıyor. İlk çeyrekte hayata geçirilecek proje sayısı ise 97 olarak belirlendi.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin merkez kenti Urumçi'de sosyal güvence, istihdam ve rehabilitasyon hizmeti gibi alanlarda yoksullara yardım için planlanan 9 proje ile engelli vatandaşların salgın döneminde yaşadıkları zorlukların giderilmesi hedefleniyor.

Ulaştırma işletmeleri ve bu alanda yatırım projeleri de sırayla normal işleyişine dönüyor. Şu anda Çin genelindeki kargo firmalarının yüzde 66'sından fazlası hizmet veriyor.

AVM'ler ve restoranlar da yeniden açılıyor

Öte yandan günlük ihtiyaçların tedarikinde de herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi. Zincir marketlerin yüzde 95'inden fazlası, büyük fast-food restoranlarının neredeyse yüzde 90'ı ve tarım ürünleri satan toptancı pazarlarının yüzde 80'i açıldı. Alışveriş merkezlerinin yüzde 50'si ülke genelinde hizmet vermeye devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.