Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek

Çin’de Online Alışveriş Yapan Kullanıcı Sayısı: 610 Milyon

Xinhua Haber Ajansı, 2 Mart Cumartesi günü, Çin'de internetten alışveriş yapanların sayısının 2018 Aralık ayı itibariyle 610 milyona ulaştığını bildirdi. Geçtiğimiz yıla kıyasla, online alışveriş yapan kullanıcı sayısı yüzde 14,4 oranında artmış oldu. Öte yandan İnternetin gelişmesine ilişkin son istatistiksel rapora göre, Çin'de tüketici talebi artmaya devam ediyor ve online tüketim piyasası gittikçe olgunlaşıyor. 


 
İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların oranı toplam Çinli internet kullanıcısı nüfusun yüzde 73,6'sı kadar.
 
China Internet Network Information Center (Çin İnternet Şebekesi Enformasyon Merkezi)'nin açıkladığı rapora göre 592 milyonu aşkın insan cep telefonunu kullanarak alışveriş yaptı. Bu, 2017 Aralık ayına kıyasla yüzde 17,1 oranında bir artış ifade ediyor ve cep telefonundan internet kullanan toplam nüfusun yüzde 72,5 kadarını oluşturuyor.
 
Raporda, "tüketicilerin daha yüksek kaliteli ürünlere yönelen talebi ve satıcıların daha geniş bir mal ve hizmet seçimi sunmaları Çin'in internete dayalı alışveriş sektörüne yeni canlılık katmış ve 2018'de büyümeye katkı sağlamıştır" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.