Çin’de Salgınla Mücadelede Robotlar Ve Drone’lar Sokağa Çıktı

Yapay zeka teknolojisinde önemli başarılara imza atan Çin, bu alandaki gücünü yeni koronavirüsüyle mücadele için de kullanılıyor. Wuhan’daki birçok hastanede kullanılan robot asistanların ardından bu teknoloji şimdi de sokağa indi. Yeni koronavirüs ile ilgili pnömoniyi önlemek ve kontrol etmek ve yolcuların sağlığını korumak için drone ve robotlar gibi yüksek teknoloji ürünü ürünler kullanılıyor. Örneğin Qingdao şehrinde, dezenfeksiyon için dronelar kullanılıyor. Bir drone, her seferinde taşıdığı 10 kg’lık dezenfektan maddeyle 5 bin metrekarelik bir alanı püskürtme alanı temizleyebiliyor.

Ülkenin Nanjing Güney İstasyonu’nda ise kızılötesi termometre ile herhangi bir hataya yer vermeksizin ve insanlar rahatsız edilmeden bölgeden geçen herkesin vücut sıcaklığı ölçülüyor. Vücut ısısı fazla olanlar kontrol edilerek hastalığın yayılması engelleniyor.

Bir başka robot da Guangzhou’daki bir alışveriş merkezinin önünde görev yapıyor. Kentin en işlek noktasında çalışan robot, çevreden geçen herkesin vücut ısısını kontrol ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.