Öne Çıkanlar azerbaycan pkk Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

Çin’in ABD’ye Olan Ocak Ayı Dış Ticaret Fazlası 27.3 Milyar $ 'a Düştü

Aralık ayında 29.87 milyar dolar olan Çin’in ABD’yle olan ticaret fazlası, Ocak ayında 27.3 milyar dolara geriledi.

Çin’in ABD’ye ihracatı Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2.4 gerilerken, ABD’den yapılan ithalat yüzde 41.2 düştü. Çin’in ABD ile olan büyük ticaret fazlası, uzun zamandır Washington’da sıkıntı yaratan bir nokta konumunda bulunuyor ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticari anlaşmazlığın da merkezinde yer alıyordu.

Çin-ABD ticaret müzakerelerinin yeni bir turu Pazartesi günü Beijing’de başladı.   ABD’nin Çin’den aldığı 200 milyar dolar tutarındaki mal için ithalat vergilerini yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmak için tanıdığı sürenin 1 Mart’ta dolması nedeniyle iki ülke ticaret analaşmazlığını çözmek konusunda çalışmalarına hız verdi.

Anahtar Kelimeler:
AbdçinÇin Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.