Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Çin’in Altın Rezervi 62.64 Milyon Onsa Çıktı

Çin, aralık ayından bu yana altın rezervini 100 tonun üzerinde artırdı. Çin Merkez Bankası’nın değerli metal rezervi içinde en büyük artış altında yaşandı.

Çin’in merkez bankası olan The People’s Bank of China’nın (POB) internet sitesinde yer alan verilere göre, bankanın ağustos ayında 62.45 milyon ons olan altın rezervi, eylül ayında 62.64 milyon onsa yükseldi. Tonaj cinsinden varlığına ise eylül ayındaki 5.9 ton satın almayla dokuz ayda yaklaşık 99,8 tonluk ek yapılmış oldu. 2015 yılında 53.3 milyon ons olan BOP’un rezervleri, yüzde 57’lik bir sıçrama yaşadı.


 
Çin’in yanı sıra Rusya Merkez  Bankası da altın alımına devam ediyor. Dünya Altın Konseyi tarafından açıklanan rakamlara göre, yılın ilk altı ayında dünya genelindeki merkez bankalarının 374,1 tonluk alımıyla toplam altın talebi son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı
.

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.