Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Çin’in Döviz Rezervi Eylül Ayında 3,1 Trilyon Doları Aştı

Çin Devlet Döviz Yönetim İdaresi tarafından dün verilen bilgilere göre, eylül ayı sonu itibarıyla Çin’in döviz rezervi, 3 trilyon 142 milyar 600 milyon dolar oldu. Döviz rezervi, son beş ayda önceki aylara göre artış gösterdi ancak eylül ayında ağustosa göre 22 milyar dolar azaldı.


 
Çin Devlet Döviz Yönetim İdaresi Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Wang Chunying basına verdiği demeçte, eylül ayında Çin’deki döviz piyasasında arz-talep dengesinin temel olarak korunduğuna dikkat çekerek, sınır ötesi sermaye akışının temel olarak istikrarını sürdürdüğünü kaydetti. Küresel finans piyasasını da değerlendiren Başkan Yardımcısı Wang Chunying, yurt dışında Covid-19 salgınının yeniden sıçraması, başlıca ülkelerin para ve maliye politikaları gibi unsurların etkileri nedeniyle, eylül ayındaki döviz rezervinin bir miktarda azaldığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.