Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Çin’in İlk Elektrikli Yolcu Gemisi Sefere Başladı, Sırada Elektrikli Uçak Var

Devlete ait gemi şirketi China State Shipbuilding Corp, ülkenin ilk elektrikli yolcu gemisini Yangtze Nehri üzerinde gezi turları düzenleyen bir şirkete teslim etti. China State Shipbuilding Corp.’ın yan kuruluşu olan Wuhan Deniz Elektriği Tahrik Enstitüsü’ne göre, Hunan eyaletinin başkenti Wuhan’da yolcu taşımaya başlayan geminin adı Junlyu…


 
Geminin itiş sistemini tasarlayıp inşa eden enstitü, önceki gün yaptığı açıklamada, Junlyu’nun Çin’deki ilk pille çalışan yolcu gemisi olduğunu söyledi. Tamamen Çinli mühendisler tarafından geliştirilen gemi, bir limuzin kadar sessiz ve kirletici emisyon üretmiyor.

Açıklamada Junlyu’nun 53,2 metre uzunluğunda, 13,4 metre genişliğinde ve 410 mt’luk özelliklere sahip. 300 yolcu taşıyan gemi 13 km / saatin altındaki hızlarda, sekiz saat boyunca yol alabiliyor.
 
Junlyu’dan önce, tüm Çin yolcu gemileri dizel motorlu motorlar ya da dizel ve akü gücünü birleştiren motorlar tarafından desteklendiğini söyleyen açıklamada, yalnızca tamamen elektrikli gemilerin parkların ziyaretçilerin eğlenmesi için kullandığı bazı küçük tekneler olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.