Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Çin’in İlk “Süper Bilgisayarı” 10 Yılda 1.45 Milyar Dolarlık Fayda Yarattı

Çin, 10 yıl önce piyasaya sürülen ilk petaflop süper bilgisayarı Tianhe-1’den büyük faydalar gördü. Kuzey Çin’in Tianjin Belediyesi’ndeki Ulusal Süper Bilişim Merkezi yöneticisi Zhang Ting, bilgisayarın son 10 yılda yaklaşık 6 bin müşteriye hizmet verdiğini ve şirketler için yaklaşık 10 milyar yuan (1.45 milyar dolar) ekonomik fayda sağladığını söyledi.

Zhang, “Tianhe-1, beş yıldan fazla bir süre boyunca tam donanımlı çalıştı. Şu anda ülke çapında yaklaşık 6 bin müşteri için her gün 8 binden fazla bilgi işlem görevi gerçekleştiriyor” dedi.
 
Tianhe-1’in 6 bin müşterisi içinde hem kamu hem de özel sektörden kuruluşlar yer alıyor.

Tianhe-1, saniyede en az 1 katrilyon hesaplama yapabilir. Dijital madencilik araştırma ve geliştirme, animasyon, çevrimiçi finans ve büyük veri ile Tianjin’deki New Area’nın e-yönetişimi de dahil olmak üzere bir dizi alanda hizmet vermeye devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.