Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Çin’in Yeni İHA’sı WJ-700, Savunma Sektörünü Hareketlendirdi

Çin tarafından geliştirilen insansız hava aracı WJ-700, ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirerek savunma sanayine hızlı bir giriş yapacağının sinyalini verdi. 13 Ocak’ta hayata geçirilen ilk uçuşun ardından göz dolduran yine insansız hava aracı WJ-700, oldukça yeni ve ileri düzeydeki teknolojik donanımıyla dikkat çekiyor.


 
China Aerospace Science and Industry Corporation şirketine bağlı bir enstitü tarafından geliştirilen WJ-700’ün direnci, menzili, taşıma kapasitesi gibi temel göstergeleri rakiplerinin oldukça ilerisinde.
 
China Aerospace Science’dan yapılan açıklamaya göre, yeni İHA yüksek irtifa, yüksek hız, uzun dayanıklılık ve büyük yük kapasitelerini birleştiriyor. Şu anda benzeri çok az olan araç, önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde yerel ve uluslararası pazar ihtiyaçlarına odaklanıyor.

Havadan her türlü yüzeye hassas saldırılar gerçekleştirebildiği belirtilen İHA’nın bu alanda yeni bir model oluşturacağına dikkat çekildi.

Çin’in askeri amaçlı İHA satışlarının 2024 yılına kadar küresel İHA pazarının yaklaşık yüzde 25’ine ulaşarak 17 milyar yuan (2,6 milyar dolar) olacağı tahmin ediliyor. Çin Halk Kurtuluş Ordusu tanıtım departmanının WeChat hesabında yayımlanan makaleye göre, Çin askeri amaçlı insansız hava araçlarının toplam geliri 10 yıl içinde 110 milyar yuanı aşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.