Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener zorlu psm gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş Hadise kazakistan tarkan

Çinli Bilim İnsanları Robot Balık Tasarladı

Çinli bilim insanları, su ve kanalizasyon boruları içindeki çatlak ve tıkanıklıkları bulabilen bir robot balık tasarladığını açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosu'ndan (CRI) yapılan açıklamada, Lanzhou Petrokimya Bilimleri Üniversitesi tarafından geliştirildikleri robot balık, sahip olduğu alıcılar vasıtasıyla borular içinde dolaşabilme yeteneğine sahip.

Yapay Zeka Donanımı Var

Robot balığın boru sistemleri içinde dışardan anlaşılması mümkün olmayan sorunların tespiti başta olmak üzere, su kalitesi ölçümü, izleme ve arama gibi görevleri yerine getirmesi bekleniyor.

Yapay zeka donanımı da bulunan robot balık, karmaşık tasarımı ve ileri teknolojisiyle şimdiden birkaç ödül kazanmış durumda bulunuyor.
Bilgisayar ya da cep telefonu aracılığıyla uzaktan kumanda edilebilen robot balığın maliyetinin 100 bin yuanın (15 bin dolar) altında olduğu tahmin edildiği  kaydedildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.