Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

Çinli Bilim İnsanları: Yeni Koronavirüs Aşısı Yılsonunda Hazır Olabilir

Çinli bilim insanları, yeni koronavirüs aşısının yılsonunda kullanıma hazır olabileceğini açıkladı.

Kamu Varlıkları ve Yönetim Denetim Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Biyolojik Ürünler Enstitüsü ve salgının çıkış yeri olan Wuhan’ın Viroloji Enstitüsü tarafından geliştirilen aşı çalışmalarında ümit verici sonuçlar alınıyor. Şu an ikinci klinik deneme evresinde olan aşı, bugüne kadar 2 binden fazla gönüllü üzerinde denendi. Uzmanlar şu ana kadar elde edilen sonuçları oldukça başarılı olduğunu ve çalışmaların süreceğini söyledi. Söz konusu aşının yanı sıra şu anda Çin’de beş farklı aşı örneği insanlar üzerinde denenme aşamasında. Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’nün yılda 100 ila 120 milyon doz aşı üretme kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.  
 
Dün İngiliz medyasında da Çinli Sinovac şirketi ve Çinli bilim insanlarının yüzde 99 oranında başarı olması beklenen koronavirüs aşısı geliştirdikleri duyuruldu. Aşının şu anda klinik deneylerde ikinci aşamada olduğu ve binden fazla kişinin gönüllü olarak klinik deneylerde yer aldığını bildirdi. Sinonac’ta çalışan bilim insanı Luo Baishan’ın, aşının yüzde 99 oranında başarı olacağından emin olduklarını söylediği aktarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.